Коли ми плачемо спеціальна залоза виробляє солону рідину, яку ми називаємо сльозами. А потрібні вони для того, щоб око змогло позбутися від сторонніх предметів. Сльози також виконують функцію зволоження очного яблука і допомагають зняти стрес. Однак чому ж на смак сльози солоні? Ми постараємося вам це пояснити!
Виявляється вся справа в їх складі. Приблизно на 99% сльоза складається з Н2О (води), та неорганічних речовини, включаючи, звичайно ж хлорид натрію (сіль). Відсоток вмісту солі вкрай малий, проте смак в сльозі яскраво виражений.
Причини концентрації хлориду натрію ще маловивчені, але загальні закономірності вже виведені. Солоність сльози залежить від різних процесів обміну в організмі кожної людини. Коли людина плаче, то у неї збільшується робота функцій щитовидної залози, а наднирники починають посилено функціонувати. У той же час посилюється частота серцебиття. Таким чином, організм відчуває навантаження, яке схоже на важке фізичне навантаження. Тоді до хлориду натрію підмішуються іони калію і магнію, що дає додатковий гіркуватий смак. Це самі солоні сльози. Ендокринологи стверджують, що такі сльози течуть частіше від жалю до себе.
Бувають сльози і з більш низьким рівнем вмісту солей, наприклад у маленьких дітей, а також у дорослих, плачуть від радості.
В даному розділі читають:
Будь яке копіювання, у тому числі окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації formula.kr.ua , в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося повинно мати обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на ресурс formula.kr.ua в першому абзаці. Також, будемо вдячні за розміщення кнопки сайту на Ваших ресурсах: СКАЧАТИ код кнопки сайту |
Використовуючи наш веб-сайт, ви погоджуєтесь на наше використання файлів cookie Детальніше про cookies
Source: http://fizmatprov/Tablichni-dani/koefitsienti-linijnogo-rozshirennya-tverdikh-rechovin.html